Преди няколко часа Sony пусна своя нов модел eReader когото е кръстил като Sony Reader PRS-T3 и това поражда големи съмнения от самото начало по отношение на неговия дизайн и подобрения спрямо предишния модел, Sony Reader PRS-T2.
Тази статия не е предназначена да бъде критика към новия продукт на Sony, а по-скоро към него ще се опитаме да поставим на масата и много ясно всички точки за и против което можем да намерим в новия PRS-T3. Подобрявайки малко съдържанието на тази статия, вече мога да ви кажа, че ще ви представя много повече точки срещу, отколкото в полза.
На първо място е поразително, че въпреки факта, че Sony винаги ни е предлагал повече от един цвят в своите електронни книги, не е мислил да въвежда нови цветове и същите цветове, които са били на разположение в предишния модел, все още се поддържат. Защо не се прави крачка напред и се въвеждат модни цветове като лилаво или жълто, които могат да предизвикат интереса на най-малките?. Нещо положително е, че е въведен защитен калъф, който за Sony Reader PRS-T2 струва между 30 и 35 евро. Въпросът за това е; Какво ще стане, ако не искам да имам капак за моя eReader, мога ли да го премахна?
Продължавайки на екрана, вероятно сме преди единственият eReader на пазара на най-важните фирми, който няма предна светлина трябва да прибягвате до малки светлини, които могат да бъдат прикрепени към капака. Трябва също да се отбележи, че Sony се отказа от новата технология Carta, която включва новата Kindle Paperwhite, въпреки че включва екран с технология E-Ink Pearl HD.
Вътре в Sony Reader PRS-T3 се крият някои от малкото подобрения и предимства, които можем да открием в това устройство. Те са свързани с възможността на eReader да прекарва повече време, без да се налага да опреснява цялата страница.
Освен това можем също да видим и да се насладим на новата технология Бързо зареждане (бързо зареждане), което ще ни позволи да заредим устройството само за 3 минути с необходимото зареждане, за да прочетем роман до 600 страници.
В много лично мнение мисля, че сме изправени пред eReader с големи прилики с Sony Reader PRS-T2, със същата цена и без някои важни подобрения, които например ме карат да мисля за смяна на PRS-T2 за този нов Sony Reader PRS -T3.
Повече информация - Kindle Paperwhite Vs Sony Reader PRS-T3, дебютантски дуел