Днес точно преди месец купих втория си eReader, Sony PRS-T2 Че от първия момент смятах, че е твърде скъп и че няколко дни по-късно започнах да мисля, че е дори евтино и че днес смятам за автентично бижу на «нелепа цена».
Със сигурност много от вас ще ме отхвърлят като невнимателен милионер или глупак, без повече, но ако спрем да се замислим и ако наистина обичате да четете и сте в състояние да извлечете достатъчно от това устройство, цената му в крайна сметка е просто детайл.
Връщайки се към статията си, защото макар и да не изглежда така, не съм дошъл тук, за да преценя дали си струва да похарча парите за устройството на Sony или не, а по-скоро да да ви кажа моя опит и лично мнение.
Преди да реша да купя Sony PRS-T2, изпробвах много устройства, прочетох стотици сравнения, информация и статии в мрежата от мрежи и без съмнение мисля, че бях напълно прав в избора на това устройство и още след четене в същото зад ъгъла на количеството проблеми, които другото устройство, което най-накрая оцених като купих заедно с PRS-T2, дава, говоря, както можете да си представите за BQ Cervantes Touch Light.
Сред положителните моменти, които открих в това устройство, мога да подчертая:
- Живот на батерията. Имам устройството точно от месец и го използвам ежедневно, все още не ми се налага да зареждам батерията, което несъмнено е нещо необикновено
- Скорост на четеца. С изключение на стартирането, скоростта на обръщане на страницата и другите функции, които могат да се изпълняват с eReader, са изключително бързи
- Съвместимост на форматите. Без съмнение тази точка за мен беше спешна нужда, която Sony PRS-T2 успя да покрие с отлична бележка и това е, че мога да чета PDF или EPUB файлове без проблем или трудност
- Лесна употреба. За всички, които казват, особено за хората в напреднала възраст, че няма да изоставят традиционните си книги за електронна книга поради трудностите при боравенето с тях, те много грешат. Това е може би най-лесното и просто устройство от този тип за боравене
Как би могло да бъде иначе през този месец също открих някои негативни моменти, но това в никакъв случай не помрачава общото ми мнение за това устройство:
- Бележките не могат да бъдат извлечени. Бележки могат да се правят за всяка дума или фраза в книга, но не могат да се извличат, например на компютъра, което несъмнено е отрицателна точка
- Външен дизайн. Избрах черен Sony PRS-T2 за сериозен и по принцип чист, но всеки път, когато сложа пръст върху външната облицовка, отпечатъкът ми остава върху него, правейки външността на устройството „малко грозна“.
Без съмнение, след много обиколки, часове на търсене и четене на информация и мнения, аз искрено вярвам в това Бях напълно прав, когато си купих Sony PRS-T2 До такава степен, че ако някой ми предложи размяна за друго устройство в момента, като ми даде пълната цена, която устройството на Sony ми струва, и без да ми таксува евро за новото устройство, щях да отговоря отрицателно без нито едно колебание.
Какъв беше вашият опит и оценка на eReader, която кралете или Дядо Коледа ви дадоха?.
Повече информация - Сравнение: Sony PRS-T1 срещу Sony PRS-T2